Junior Academy

För ungdomar som vill fokusera ännu mer på sitt spel, finns det ESTESS Junior Academy. De ambitiösa atleterna kämpar för att vinna turneringar och inta en plats i olika rankingar nationellt såväl som internationellt. ESTESS Junior Academy erbjuder också ett specialdesignat program som kombinerar skola med tennis. Vi erbjuder följande program:

JUNIOR „TOP“ ACADEMY

För spelare som önskar en kraftig prestationsökning och har viljan att investera nödvändig tid i sin idrott. För dessa ambitiösa ungdomar är tennis nr 1 och målet är att delta i nationella och internationella tävlingar. Den nationella rankingen är huvudmålet.
Vi utövar en absolut tävlingsinriktad träning. Dessutom läggs det stort fokus på mental träning, fysträning, strategiskt tänkande och taktisk beteende. Spelare bör också sträva efter ESTESS guldmärke vilket ska nås inom 2-3 år.

JUNIOR „MID“ ACADEMY

För elever som önskar en betydande inlärningseffekt, men som inte har valt idrott till hundra procent. Målet är att delta i regionala och nationella tävlingar. Den regionala rankinglistan är i förgrunden.
Det drivs prestationsträning. Mental- och fysträning samt taktiska varianter integreras och tränas. Strategi och slipning av tekniska detaljer står i förgrunden. Spelarna ska också sträva mot att erövra silver-och bronsmärket inom 2 år.

PROGRAM & PRISER:

JUNIOR „TOP“ ACADEMY

Spelare mellan 14-18 år
a. 6-8 timmar per vecka
b . 15 timmar per vecka

JUNIOR „MID“ ACADEMY

Spelare mellan 11-14 år
4-6 timmar per vecka

Vanliga frågor och svar:

  1. Skolprogrammet är ett program som är lämplig för fritidsverksamhet. Academyprogrammet är emellertid ett utbildnings- och coachingprogram som syftar till att vara professionella idrottsmän oavsett det resultat som kommer ut till slut.