JuniorSchool

Junior School erbjuder träning för barn och ungdom i åldrarna 7-18 år. Målgruppen är juniorer som är intresserade av att förbättra sin tennis kontinuerligt. Spelarna genomgår en balanserad utveckling med koncentration på bättre kroppskontroll, balans och andningsteknik. Inlärningen består även av uppvärmningsprogram, fysträning, mentala övningsprogram samt tricks och tipps.

ESTESS har utvecklat den traditionella undervisningsmetodiken och integrerat ny, vetenskapligt baserad kunskap med organisationens 30-åriga erfarenhet. Tennisträningen är självklart huvudtemat, men vi försummar inte den allmänna inlärningen av motorik, konditionsträning, balans och kroppskontroll. ESTESS har genom sitt systematiska sätt att arbeta och sina omfattande utbildningsprinciper utbildat många topp 100 spelare som idag spelar på hög nivå.

Framförallt i åldrarna 7-11 år är det dags att utveckla speciella färdigheter, analysera barnens motorik och deras tekniska skicklighet. Syftet är helt enkelt att förbättra tennisen och få en ökad förståelse för taktik och strategi. Ökad träningsdos och förbättrad prestanda leder till ökade krav på fysträning, vilket innebär att vi lägger stor vikt vid den. Lärarna arbetar pedagogiskt individuellt och har även tid för individuella frågor och mindre önskemål. Ett viktigt tema för deltagarna är att upptäcka sina möjligheter och lära känna sina gränser.

Program & Priser

 1. Programm A – 3 timmar/vecka
  Kursen är tänkt för elever som vill fortsätta att träna teknik och regler och använda sin kunskap under sina första tävlingar. Målet är att kunna spela med i klubblagen och diverse lokala och regionala tävlingar. Målgruppen är ungdomar som av olika skäl inte kan spela några tävlingar ännu men är på god väg dit.
  Teknik, taktik och strategi är därför grundläggande innehåll i träningen. Eleverna ska sträva efter det röda ESTESS diplomet och helst uppnå det inom 2 år. Självständighet övas och systematiskt förberedelse.
 2. Program B – 2 timmar/vecka
  -
 3. Program C – 1 timme/vecka
  -

Frågor och svar

 1. Är Junior School endast för ambitiösa barn och ungdomar?
  Det är viktigt att barnen och ungdomarna vill lära sig men det finns ingen stress. Långsiktig inlärning med modern metodik är en klar ledstjärna.